Официален сайт на Петър Тушков, писател и преводач. Автор на криминалния роман „Отдел „И“ („Ерго“, 2015) и сборника с продължение „99 истории“ – 99 фантастични разказа.

В този сайт има новини, аудио, смешни идеи за важни неща и впечатления от прочетено и видяно. Влезте във връзка или научете повече.

Вижте последните новини

 • Разбор на „Планетата на съкровищата“ (2002)
  Дебело предупреждение: това е преразказ на сюжета на филма.
 • Декемврийски брой на списанието
  Приятно-дразнещо е да си представим, че писатели от едната до другата пълна крайност разказват не на шега, за да задържат вниманието на тази аудитория.
 • 99 истории: нов разказ + нова корица
  Сам по себе си 99 истории е необичаен в традицията на хартиените публикации. Но е-книга, чийто обем нараства от 1 до ~900 страници в рамките 10-15 години?
 • Ти си абсолютна – за антологията с обидно име
  „Ти си абсолютна“ е една малка книжка в един голям, голям свят. Бляскав свят. Свят на надеждите, на измамния блясък, но и на невероятното във всекидневното.
 • Тримата мускетари и Морис Лелоар
  Морис Лелоар очевидно е бил машина, защото е нарисувал 121+128 илюстрации към романа „Тримата мускетари“ на другата машина, Александър Дюма.
 • Юлска разпродажба в Smashwords
  Частта за наградата е малко мъглява в спомените ми. Трето място? За най-добър фантастичен роман? Ако питате мен, доста прилича на пожелателно мислене.

Прочетете новия ми разказ

Изтеглете като EPUB, AZW3 или прочетете в сайта.
Един милион години ваканция (фантастичен разказ)