Follow cellfourteen@social.petertoushkov.eu

И победителят в Лова на отговори е…

плакат с награди
trubadurs.com/pop-quiz

Всъщност е повече от един

Победителят в Лова на отговори е Мирослава Миронова, но освен нея като за пред-пред…-последно раздаваме още три награди на честно спечелилите си ги участници. „Игра на въпроси и лов на отговори“ (първи кръг от шест) продължава вече повече от два месеца. Благодарение усилията на мозъка зад операцията Александър Косулиев и пиара на сп. „Сборище на трубадури“ Диана Петрова, това малко, стряскащо сложно начинание достигна първото стъпало по пътя към кулминацията – обявяването на най-умния човек в българския интернет.

На моменти ми беше малко трудно да следя какво се случва, но веднага ме връщаха в играта, за да подготвям публикациите.

Каква е тази игра?

Малко прилича на Минута е много, но понастоящем с ~ 200 регистрирани участници. Подкрепят я две издателства, без които нямаше да е толкова забавно.

плакат предизвикателства
Игра на въпроси…

Александър Косулиев даде идеята в края на 2019 година. Вече беше споменавал, че участва във викторини (куизове) IRL, където правилата са много по-строги, въпросите са смъртоносно трудни, а участниците влизат в схватка с изключени телефони и всички знания в главата си. На опита му от тези викторини се дължи и относителната трудност на въпросите в Лова на отговори. Четирите отговора дотук, подредени хронологично, могат да бъдат прочетени на специалната страница на играта. Не толкова трудно в крайна сметка, нали? А и така натъпкани, определено започват да ми приличат на интересно, обемно четиво, от което човек може да поумнее.

плакат с отговорилите
… и лов на отговори

(Идеята на горната снимка е на местата на въпросителните да слагаме снимките на етапните победители.)

Диана Петрова пък се е нагърбила с нелеката задача по комуникациите с участници и спонсори. Без нея нито една от шестте дадени досега награди нямаше да достигне своя получател. Да не говорим, че – съвсем откровено казано, – когато ѝ изпратя черновата на оформлението на поредната публикация, ми излавя всички грешки и нещата грейват както трябва. Неизтощим ентусиазъм!

Играта на въпроси и ловът на отговори е от читатели за читатели, поне досега. Надявам се по-нататък да се разходим и из други области на човешкото познание, но бъдещето е известно само на съставителя на въпросите.