Follow cellfourteen@mastond.social

That Bus Is From Another World

perdigon

Нов брой на списанието. По техническата част работихме с Явора Руменова, трябва да се отбележи. В края на броя, както винаги, има информация по този въпрос.

Нещо като проблем е, че PDF-ът, който се конвертира от форматите за електронен четец, е тъкмо това – просто конвертиран текст, наследяващ оформлението за електронен четец. Оформлението за електронен четец и оформлението за PDF са две различни неща и е силно препоръчително да се правят отделно, което пък е на границата на невъзможното заради времето и труда. В крайна сметка PDF-ът на списанието е компромис, от който не съм доволен, но беше въведен заради хора, които нямат електронни четци или не четат на смартфон или таблет.

Малцина подозират освен това каква огромна роля има Стоян Христов за съществуването на списанието. Друг път ще ви разправям за това, но си отбележете колко много неща несправедливо остават незабелязани, когато имаме брой на списание, по който са работили 18 човека, и все пак броят достига до читателите напълно безплатно. Това списание не е безплатно. Зад всяка стотинка до нулата стоят енергия, талант, знания, опит, време и упоритост срещу всякакви шансове, често за сметка на скромно премълчани жертви.

Да не ви депресирах? Първият разказ в броя ще ви ужаси, а от останалото ще ви пораснат криле. Щрак.

корица на списанието
Сборище на трубадури. Год. 12, Бр. 2