Follow cellfourteen@social.petertoushkov.eu

99 истории: нов разказ + нова корица

нова корица на сборника
99 истории

С удоволствие представям новата корица на този проект, който в най-добрия случай ще финишира през 2030-а година. И добавен 35-ят разказ за сборника, фантастичния „Един милион години ваканция“.

Тъй като пощенският списък стана твърде голям, за да го поддържам от личния си имейл, вече няма да получавате известия за нови ревизии. За сметка на това се постарах да улесня максимално достъпа Ви до обновленията на сборника. И по всяко време можете да го изтеглите на официалната му страница.

Засега на тази страница „99 истории“ може да се изтегли само във формат EPUB, но ако имате Киндъл, оставете коментар там и ще добавя формат и за тези четци.

Благодаря на всички, които се абонираха през годините

За подкрепата, насърченията, даренията – за интереса Ви към разказите. Както виждате, моят интерес към тях не е изчезнал, напротив – 99-те са едно от главните ми удоволствия във връзката с Вас. Надявам се да продължите да се интересувате от тях.

За е-книгата

Вероятно на някои от Вас е известно, че „99 истории“ е сборник с периодични ревизии (първа ревизия 16 юни 2014 г.), при които към него добавям по един нов авторски разказ.

Част I съдържа по-ранни, а Част II по-нови разкази. Някои от разказите са излизали в различни хартиени или електронни издания и официалната им първа публикация е в тях, освен ако е след 2014-а година.

И в двете части е възможно да откриете парченца от вселените на романите ми. Например към 2020-а година в „99 истории“ има пет разказа от вселената на романа „Отдел „И“ (изд„ „Ерго“, 2015) и два разказа от света на планиран роман. В първия случай някои от разказите са отпреди, а други – след написването на този роман. Сборникът е свободно достъпен за всички и можете да следите допълването му.

Бъдещи планове

По-горе прогнозирам финиш чак през 2030-а година и това е по-скоро реалистичната проекция, ако пиша по един разказ на всеки два месеца. Оптимистичната е да пиша по един разказ всеки месец, но тя е осъществима само ако сборникът се радва на интерес и има очаквания за нови истории. В този смисъл, в каквато и степен да е интересът Ви към него, винаги се радвам на обратна връзка. Кажете ми как виждате нещата, бихте ли го препоръчали, намирате ли недостатъци… Сама по себе си е-книгата е достатъчно необичайна в традицията на хартиените публикации. Но е-книга, чийто обем нараства от 1 до ~900 страници в рамките 10-15 години? Не е точно делото на живота ми, но мисля, че сме в неизследвана територия.

За новия разказ

Тъй като сега ми хрумва, че като че ли никъде не пусках резюме на новия разказ, ето го:

В слънчева система, облагородена от хората преди 30-40 поколения, може би заселили се в нея след пътуване от милион години, генетично реконструираната земна фауна внезапно започва да мигрира масово към една точка на централната планета. Никой не знае защо, но животът, дори зароден наново от студените банки с генетични данни на колониалните кораби, е чудо, което осмисля човешкото съществуване. Изтеглете „Един милион години ваканция“.