Follow cellfourteen@social.petertoushkov.eu

Отдел „И“ в електронен формат

корица
Отдел „И“ (е-книга)

След почти четири години първият ми роман Отдел „И“ вече може да бъде купен и в електронен формат. Намерете го в SmashwordsRakuten Kobo или Apple Books. Ако сте харесали (или не сте харесали) страницата ми във Фейсбук, в този пост има код, с който можете да купите електронната книга от Smashwords само за $1.

Корицата е съвсем нова в сравнение с тази на хартиеното издание на изд. „Ерго“. Възможно е из електронния текст да се спотайват грешки. В края на книгата съм указал електронна поща, на която ще се радвам да ми пишете, за да мога да ги поправя.

За романа има няколко различни схващания, но специално за електронната версия се опитах да напиша нещо ново и максимално точно, поне според мен:

Всичко започва в края на ноември 1957 г., когато младият Руслан Кригер, заместник-началник на столичен отдел, толкова секретен, колкото и свръхестествено невероятен, прави поредица от смущаващи фотографии на съветски разузнавачи сред есенната добруджанска пустош. Щрак. Прерязан от автоматичен откос мъж с изкривени очила с рогови рамки. Щрак. Пръснат мозък по стената и тяло на едър като горила мъж в цивилни дрехи със смешна кройка от есенната колекция на Главное разведывательное управление. Кригер владее до съвършенство две неща – да бъде вечната издънка в отдела, който ръководи в отсъствието на отстранения си пряк началник, и да се скатава от всяка отговорност във висшата йерархията на народната власт. Този път обаче е различно. Някой в тази йерархия е оставил още един несанкциониран труп след себе си в Банишора и го е вписал във ведомостите на отдела. Някой играе двойна игра под носа му и нищо – дори поредното разжалване, изненадващите удари по тила, привикванията при началството и играта на котка и мишка с всевиждащите очи на Партията – не може да спре Кригер да изрови неприятната истина и да подреди по правилния начин изкусно разместените парченца на нелицеприятния ребус, наречен следвоенна България.

Вижте всичко за „Отдел „И“.